Araç Kış Bakımı Ne Zaman ve Nasıl Yapılmalı? | LimonOTO
arac-kis-bakimi
Posted in: Blog Periyodik Bakım

Araç Kış Bakımı Ne Zaman ve Nasıl Yapılmalı?

Şehir içinde ve uzun yolda daha güvenli araç kullanımı için araç kış bakımı aksatılmaması gereken konular arasında yer alır. Trafikte hem güvenli hem de konforlu bir yolculuk için araçların bakımını periyodik düzende yaptırmak her araç sahibi için dikkate alınması gereken bir durum. Aracın daha uzun ömürlü olmasında ve mevsim şartlarına karşı daha iyi performans göstermesinde yapılacak bakımlar oldukça önemli. 

Kış aylarında yollar kar ve yağmur suları nedeniyle daha da riskli duruma gelir. Böyle durumlarda mutlaka araç bakımının yapılması aracı daha rahat kontrol etmede önemli avantajlar sağlar. Sürücülerin daha rahat olması ve yolculuğun daha güvenli yapılabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. 

kislik-bakim

Kış Bakımı Nedir?

Kış bakımı araçları kış mevsiminin zorlu şartlarına karşı hazır ve daha dayanıklı hale getirme işlemi olarak düşünülebilir. Soğuk, rüzgarlı ve bol yağış alan kış günlerinde sürüş güvenliği oldukça azalabilir. Bunlara ek olarak aracın bakımsız olması da hem sürücü hem diğer yolcular hem de trafikteki diğer araçlar için ciddi bir risk olarak görülebilir. 

Böyle durumlarda araca düzenli bakım yaptırmanın önemi tartışılmaz boyutlardadır. Bunların yanında düzenli olarak yapılan araç bakımları sayesinde çok daha büyük maliyetlerin ortaya çıkması engellenebilir. Araç kışlık bakım tüm marka ve model araçlar için gereklidir. 

İlginizi çekebilir: Enjektör Temizleyici Nedir? Neden Kullanılır?

Araç Kışlık Bakımları Ne Zaman Yapılır?

Araç kışlık bakım ne zaman yapılır sorusu ise bu bakımlardan tam fayda görebilmek için büyük bir önem taşır. Çünkü araç bakımlarını ne geç ne de çok erken yaptırmak gerekir. Tam zamanında yapılan araç bakımı konusunda en iyi şekilde avantaj sağlamak mümkün olabilir. 

Bu bakımların kış mevsiminde yapılması doğru değil. Aksine kış gelmeden önce yapılması gerekir. Özellikle sonbahar mevsimi bitmeden önce bakımın yapılarak tamamlanmış olmasına dikkat edilmeli. Havaların diğer şehirlere göre daha erken ya da geç soğuduğu bir yerde yaşıyor olmanız bu durum üzerinde etkili. Böyle durumlarda havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı dönemi tercih edebilirsiniz. 

araba-bakimi

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç kışlık bakım yapılırken belli noktalar göz önünde bulundurulur. Böyle durumlarda genelde kişiler ne tür bir işlem yapacaklarını bilemeyebilirler. Uzmanlara danışmak ve bu bakımları alanında en iyi servislere danışarak yaptırmak önem taşır. Kış bakımı sırasında şu noktalar önem taşır:

  • Lastiklerin değişimi kış mevsimine göre yapılmalı. Bu süreçte hem rot hem de balans ayarları yapılmalı. 
  • Motor yağı kontrol edilmeli. Gerekiyorsa hem motorun yağı hem de filtresi değiştirilmeli. 
  • Diğer tüm filtrelerin kontrol edilmesi gerekir. Kirli olanların mutlaka temizlenmesi gerekir. Polen, hava ve yakıt filtreleri gerekiyorsa değiştirilmeli. 
  • Far ayarları yapılmalı. Sis lambası mutlaka kullanılmalı. 
  • Kış mevsiminde silecek oldukça gerekli. Bu nedenle bakımı yapılmalı. 
  • Radyatör su kontrolleri yapılmalı ve antifriz kullanılmalı. 

Bu detaylara dikkat edildiğinde son derece profesyonel bir araç kış temizliği yapılabilir. Özellikle kış ayları için mutlaka kış lastiği kullanmaya dikkat etmeniz gerekir. Bu lastikler buzlu ve karlı yollarda kaydırmaz özelliklere sahiptir. 

araba_kis_bakimi

İlginizi çekebilir: Orijinal Yedek Parça Kullanmanız için 5 Neden

Aracınızı Kış Şartlarından Nasıl Koruyabilirsiniz?

Kış aylarında aracı korumanın en etkili yolu kış bakımını profesyonel seviyede yaptırmak olabilir. Lastikler değiştirildiğinde, sis lambası iyi düzeyde çalıştığında, filtre ve yağ kontrolleri yapıldığında aracınız ile ilgili olarak bir sorun yaşama durumu olmaz. Ancak böyle durumlarda bakımın en iyi ürünlerle yapılması ve profesyonel düzeyde gerçekleştirilmesi önemli bir nokta. Her türden araç bakımında mutlaka profesyonel davranmanız önem taşır. 

Limonoto Yedek Parça olarak bu yazımızda sizlere araç kış bakımı hakkında bilgi vermek istedik. Ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayabilir, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.