Yaz Aylarında Yakıt Tasarrufu Sağlamanın 5 Adımı | LimonOTO
yakit-tasarrufu
Posted in: Blog

Yaz Aylarında Yakıt Tasarrufu Sağlamanın 5 Adımı

Araç sahiplerini en çok zorlayan konular arasında giderek artan yakıt maliyetleri ilk sırada geliyor. Birçok kişi artan maliyetler nedeniyle aracını eskisi kadar kullanmamayı tercih ediyor. Fakat belli başlı noktalara dikkat etmek aracınızın yakıtında tasarruf etmesine imkan yaratır. Birçok kişi araç masrafını en aza indirmek için düşük motor kapasiteli fakat az yakıt tüketen araçları tercih ediyor. 

Ancak yakıt konusunda tasarruf etmek genel anlamda sürücü ile ilgili olan bir durum. Yakıt tasarrufu konusunda birtakım önlemleri almak aracınızın yakıt masraflarını en aza indirecektir. Bu durum özellikle yaz ayları için çok daha önemli. Yakıt konusunda şu önlemleri alabilirsiniz.

 

1 – Doğru Klima Kullanımına Özen Gösterin

Doğru klima kullanımı aracın iyi performans ile çalışmasına etki ederken bir yandan da yakıt tüketiminde önemli katkılar sağlayacaktır. Bununla birlikte araç kullanımı sırasında klimayı sürekli olarak açık tutmamaya özen göstermelisiniz. Klima kullanmamak %3’e kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Yaz ve kış aylarında hava sıcaklığı el verdiğince klimayı açmamaya çalışmalısınız. 

Yaz aylarında düşük hızda yol alıyorsanız ya da aracınızı durdurduysanız klima yerine camları açmalısınız. Aracı hemen çalıştırır çalıştırmaz klimayı açmamaya da dikkat etmeniz gerekir. Önce motorun yeterli ısı derecesine gelmesini sağlayın. Daha sonra klimayı açın. Klima mutlaka motor ısındıktan sonra açılmalı. 

yakit-tuketimi

2 – Araç Bakımlarınızı Yaptırın

Araçların aylık ve yıllık olarak periyodik bakımlarını yaptırmak sizlere önemli bir kolaylık sağlar. Motor ve yağ bakımı yaptırmak hem aracın performansını artırır hem de yakıt konusunda sizlere tasarruf imkanı yaratır. Benzin tasarrufu konusunda araç bakımı mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu.

Araç bakımına yeteri kadar önem vermemek ortaya çıkabilecek arızalar yanında yakıt tüketimini de olumsuz etkiler. Yaz ayına girmeden önce aracı genel bir bakımdan geçirmeye dikkat etmelisiniz. Bakımlar sırasında klima bakımı, buji ve hava filtresi gibi konulara da önem vermek gerekiyor. 

İlginizi çekebilir: Otomobillerde Periyodik Bakım Ne Sıklıkla Yapılmalı? 4 Adımda Periyodik Bakım

3 – Mevsime Uygun Lastik Kullanın

Benzin ya da dizel yakıt tasarrufu fark etmeksizin araçlarda mutlaka mevsime uygun lastik kullanmalısınız. Kış aylarında kullandığınız araç lastiklerini yaz aylarında kesinlikle kullanmamanız gerekiyor. Her mevsim lastik değiştirmek istemiyorsanız dört mevsim araç lastiği kullanabilirsiniz. Ancak karlı bölgelerde kullanılan kış lastikleri yaz aylarında aracınızın yakıtı daha fazla tüketmesine neden olabilir. 

Araç bakımlarınız sırasında mutlaka lastikleri kontrol ettirmelisiniz. Lastiklerin yeteri kadar hava basıncı ile şişirilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Yeterli havası olmayan lastiklerin hareket etmesi zor olur. Bu da daha fazla yakıt harcamanıza neden olur. Bu durum LPG yakıt tasarrufu için de geçerli.

yaz-aylarinda-yakit-tasarrufu

4 – Gereksiz Eşyaları Aracınızda Bulundurmayın

Araçlarınızda gereksiz eşyalar bulundurmamaya özen gösterin. Özellikle her gün aracınızı kullanıyorsanız bagajda ya da arka koltuklarda ağırlık yapacak ya da aracın havasını bozacak nitelikte eşya bulundurmamanız gerekir. Aracı olabildiğince sade ve hafif kullanmaya dikkat etmelisiniz. Çünkü araç ne kadar ağır olursa hareket için o kadar enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da daha fazla yakıt harcamak anlamına gelir. 

 

5 – Ani Hızlanmalardan ve Yüksek Devirli Araç Kullanmaktan Kaçının

Araçlarda yakıt tasarrufu için ani hızlanmalardan da kaçınmanız gerekiyor. Ani fren yapmak, yüksek hıza birden çıkmak daha fazla yakıt harcamanıza neden olur. Bunun yanında vites geçişlerini daha yumuşak yapmaya da dikkat etmelisiniz. Yumuşak bir araç sürüş tarzı sizlere %20 daha az yakıt tüketimi imkanı sağlar. Bunun yanında ani tehlikelerden de korunmuş olursunuz.

Ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayabilir, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.