Otomobilde Motor Temizliği Nasıl olmalı? 4 Adımda Motor Temizliği
motor-temizligi
Posted in: Blog Genel

Otomobillerde Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı? 4 Adımda Motor Temizliği

Motor temizliği araçlarda en çok üzerinde durulması gereken bakım uygulamaları arasında yer alır. Bu temizleme işlemlerinde belirli aşamalar bulunur. Profesyonel bir motor temizleme işlemi konusunda uzmanlardan destek alabileceğiniz gibi kendiniz de dikkatli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak motorlar hakkında yeterli bilginiz bulunmuyor ise bu konuda daha profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Motor temizleme sırasında hem gerekli malzemeler hem de yapılacak işlem titizlik gerektirir. 

Motor Temizliği Nedir?

Motor temizliği, araçların çalışmasına vesile olan motorun performansını en aza indiren yağ ve kirlerin temizlenmesi işlemidir. Periyodik olarak motor temizliği yapmak aracın daha yüksek performans ile uzun süre çalışmasına imkan sağlar. İhmal edilmemesi gereken bu temizlik işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunur. 

Hangi malzemeleri kullanacağınızı bilmeniz ve motorun hangi kısımlarına solüsyon kullanmanız gerektiği önem arz eden konular. Motor temizleme işlemleri sırasında kullanılabilecek birçok solüsyon türü bulunur. Bunlardan birisi de motor temizleme spreyidir. 

motor-nasil-temizlenir

Motor Temizliği Neden Yapılır?

Motor araçların en önemli parçalarıdır. Büyük ya da küçük boyutlu olması bu parçaların önemi üzerinde çok da etkili olmaz. Çünkü motor olmadan bir aracı çalıştırmak sanıldığı kadar kolay değil. Ancak motor sürekli çalışan aktif bir parça olduğundan sık sık toz ve kiri üzerinde toplar. Özellikle motor yağı bu kir ve tozları bünyesinde tutarak bir süre sonra motorun işlevini kaybetmesine neden olur. Böyle durumlarda da motor temizliği yapmak gerekli bir bakım periyodu haline gelir.

Motor Temizliği Nasıl Yapılır?

Motor temizliği yapabilmek için öncelikle motor yapısı hakkında az çok bilgi sahibi olmak gerekir. Eğer profesyonel değilseniz ve aracınızın motorunu kendiniz temizlemek istiyorsanız uygun solüsyonlara ihtiyacınız vardır. Motor temizleme spreyi de bunlardan biri. Bununla birlikte aracınızın dizel, benzinli ve elektrikli olması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Motor temizleme sırasında şu aşamalar önemli:

İlginizi çekebilir: Araç Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.Adım: Kullanılacak Malzemeleri Belirleme

Motor temizleme sırasında kullanılacak malzemeler önem taşır. Kaliteli solüsyonlar kullanmak motorun uzun ömürlü olmasında büyük etkilere sahip. Motor temizleme spreyi bu aşamada önemli malzemeler arasında yer alır. Hem motorun kirini ve tortullarını detaylı temizler hem de kısa süre içerisinde gerekli temizleme işlemlerini yapabilmenize imkan yaratır. 

Bu spreyler yağ ve kalıntıları sökmesi için üretilen özel solüsyonlardır. Sprey formunda olduğundan kolay bir şekilde en dip noktalara kadar kullanabilme imkanı bulunur. Bununla birlikte kauçuk ve plastik yüzeylerde de kullanılabilme imkanı bulunur. Önemli malzemelerden birisi de fırçalardır. Fırçalar yardımı ile spreyin de etkisi ile kolay bir şekilde temizleme yapılabilir. 

oto-motor-temizligi

2. Adım: Zarar Görebilecek Parçaları Belirleyip Önlem Alma

Motor temizleme sırasında bir diğer dikkat edilmesi gereken konu zarar görebilecek parçalardır. Bu parçaların spreyden ya da fırçalardan etkilenmesi gibi bir durum var ise parçaları sökmek daha iyi sonuç alınmasını sağlar. Ancak bu konuda detaylı araştırma yapmalı ve gerekirse uzmanlardan destek almalısınız. 

3. Adım: Motor Temizleyici Ürünleri Kullanarak Kirlerden Kurtulma

Motor temizleme sırasında birtakım yağ sökücü gibi kimyasalları kullanmanız gerekebilir. Ancak motor temizleme ürünlerini seçerken araba motoruna uygun olanlarını tercih etmek gerekir. Bu ürünler özel olarak motor yapılarına zarar vermeyecek standartlarda üretilirler. 

arac-motor-temizligi

4. Adım: Kalan Kir ve Yağı Uzaklaştırma

Malzemeleri hazırladıktan sonra kirli olan parçalara sprey sıkarak fırçalar yardımı ile kiri ve yağı uzaklaştırabilirsiniz. Ancak bu süreçte kesinlikle tazyikli su kullanmamalısınız. Motor sıcak durumdayken de yıkama ve temizleme yapmamalısınız.

Ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayabilir, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.