Motor Yağı Değişimi Ne Sıklıkla Yapılmalı? | LimonOTO
motor-yagi-degisimi
Posted in: Blog Motor Yağı Periyodik Bakım

Motor Yağı Değişimi Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Motor yağı araçların en önemli bileşenleri arasında yer alır. Aracın istenilen performansla çalışabilmesi de hem motor yağının kalitesi hem de değiştirme sıklığı önemli rol oynar. Uzun süre değiştirilmeyen motor yağı aracın performansını düşürmekle kalmaz aynı zamanda aracın da zarar görmesine neden olur. Bu bakımdan motor yağı değişimi her araç sahibinin periyodik olarak yaptırması gereken bir işlem. 

Motor yağları araçların yalnızca sorunsuz çalışmasını sağlayan bileşenler değildir. Aynı zamanda motorun hasar almasını da önler. Ancak aracın türü ve markası ne olursa olsun içinde kullanılan yağ bir süre sonra bozulmaya başlar. Bu durum da motorun parçalarından tıkanmalar meydana getirir. Araç sahipleri mutlaka uzmanların belirlediği sıklıkta bu yağı değiştirmelidir. 

Motor yağını değiştirmek isteyen araç sahipleri bu konuda en iyi kalitede yağları tercih etmek durumunda. Aksi halde yağ değişim işlemlerinin periyodik olarak yapılması da aracı koruyacak bir durum olmaz. Kaliteli yağlar aracın performansı üzerinde oldukça önemli etkilere sahip. 

motor-bakim

Motor Yağı Neden Değiştirilmelidir?

Motor yağı değişimi her araç sahibinin üzerinde durması gereken bir konudur. Günümüzün yeni nesil araçlarında bu işlem özellikle dikkat isteyen araç bakım işlemleri arasında yer alır. Motor yağı araçların düşük sıcaklıklarda çok daha kolay bir şekilde çalışmasını sağlayan bileşenlerdir. Bu yağın bitmesi ya da kirlenmesi aracın performansında eksi etkiler yaratır. Her gün kullanılan bir araç ise motor yağının daha sık bir düzende değiştirilmesi önem taşır. 

Doğru bir yağ kullanımı da bu süreçte dikkat edilmesi gereken bir konu. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi araçlarda yakıt tasarrufu açısından da önemli. Özellikle her gün uzun süre araç kullanıyorsanız motor yağı değişimine gereken önemi vermeniz gerekiyor. Motor yağı aynı zamanda sürtünmeyi azalttığı için araçların ömrü üzerinde de etkilidir. Bu yağın değişimi sırasında iklim faktörünü de göz önüne almanız gerekir. Özellikle soğuk iklimlerin yaşandığı yerlerde sentetik yağ kullanımı oldukça etkilidir. Bu yağlar mineral yağlara göre daha iyi sonuçlar ortaya çıkarır. 

İlginizi çekebilir: Motor Yağı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Motor Yağı Ne Zaman Değişir?

En iyi motor yağı tercih edilerek araçlarınızın performansında artış meydana getirebilirsiniz. Bu yağların değişim zamanı aracın kullanım sıklığına göre değişir. Motor yağı genel olarak aracın 10 bin km seviyesine ulaştıktan sonra yapılan bir işlem. Bu süreçte yağ değişimi için mevcut yağın araçtan tamamen boşaltılması gerekir. Eski yağı tamamen boşalttıktan sonra yeni yağı araca eklemek gerekir. 

Ancak bu süreçte yeni yağın yeterli miktarda konulması büyük bir önem taşır. Yağı ekledikten sonra da yağın akma durumları gözden geçirilmelidir. Hem sürtünmelerin yaşanmaması hem de aracın yakıttan tasarruf etmesi için aracın türüne, yaşına ve iklime göre en kaliteli yağı tercih etmelisiniz. 

motor-yagi-performans

Aracınıza Uygun Motor Yağı LimonOTO’da

Aracınıza uygun bir motor yağı arıyorsanız LimonOTO ayrıcalıklarını değerlendirebilirsiniz. Her araç markasına ve türüne uygun olarak yüksek standartlarda motor yağı bulabilmeniz mümkün. Aracınızın daha uzun ömürlü olması kullanılacak yağın kalitesine bağlı. Bu nedenle en iyi motor yağını sizlere LimonOTO sunar. Motor yağı değişimi için en uygun fiyatlarla bu yağları satın alabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçmek için tıklayın.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.