Aracınızın Klima Ömrünü Uzatacak 4 Yöntem | LimonOTO
arac_klima_omru
Posted in: Blog

Aracınızın Klima Ömrünü Uzatacak 4 Yöntem

Araç içindeki havanın mevsim şartlarına uygun hale getirilmesinde araç kliması oldukça önemli bir işleve sahip. Kışın aracın içinin ısınmasında yazın ise serinlemesinde klimalar oldukça önemli. Ancak araç klimalarının da belirli bir kullanım ömrü bulunuyor. Aracınızın klima ömrünü uzatmak istiyorsanız belli başlı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. 

Sıcak havalarda egzoz gazları, bunaltıcı bir hava gibi olumsuz durumlara maruz kalmamak için aracınızda sağlıklı bir klima sistemi kullanmanız gerekiyor. Bu klimaların hem temiz hava vermesi hem de istenen derecede işlevini yerine getirmesi önemli. Böyle durumlarda klimanız için birtakım bakımları periyodik olarak yaptırmanız gerekir. Bu bakımlarla birlikte klima ömrü de beklenenden daha uzun olabilir.

oto-klima

1 – Düzenli Klima Bakımı Yaptırın

Araba içinde temiz ve uygun düzeyde bir hava olmasını istiyorsanız klimanız için düzenli bakım yaptırmanız gerekiyor. Bu bakımlar sırasında araba klima gazı oldukça önemli bir konu. Eğer klimanız yeterli randımanda çalışmıyor ise muhtemelen gazında bir eksilme meydana gelmiş olabilir. Böyle durumlarda aracınızı bir profesyonele göstererek düzenli bir şekilde bakımdan geçirilmesini isteyebilirsiniz.

Periyodik araç klima bakımı sırasında oto klima filtresi de dikkat edilenler arasında yer alır. Bu süreçte en önemli nokta klimanın bakımlarının düzenli bir şekilde yaptırılması. Düzenli bakım sırasında eskiyen klima filtreleri değiştirilir. Böylece klimanın daha yüksek bir performans ile çalışması sağlanır. 

 

2 – Bir Uzman Desteği Alın

Klima bakımı sırasında en çok dikkat edilmesi gereken konu mutlaka uzman desteği almak olmalı. Uzmanların vereceği profesyonel hizmetler ile birlikte oto klima filtresi değişimi çok daha profesyonel bir şekilde yapılabilir. Amatör bir şekilde klimaların filtrelerini değiştirmeye çalışmak araca çok daha ciddi ölçüde zarar vermek olabilir. 

Böyle durumlarda klima için uzmanlardan destek alınması araç klimasının ömrü açısından da büyük bir öneme sahip. Uzmanlardan yardım alarak hem parça değişimini en iyi standartlarda yaptırabilirsiniz hem de parçaların montajı daha sağlıklı gerçekleşir. Bu şekilde klima ömrünü de uzatmış olursunuz.

İlginizi çekebilir: Otomobillerde Periyodik Bakım Ne Sıklıkla Yapılmalı? 4 Adımda Periyodik Bakım

3 – Aracınıza Uygun Parçalar Kullanın

Araçlardaki klimaların tam performans ile çalışması için zaman zaman parça değişimi gerekebilir. Böyle durumlarda mutlaka araca uygun parça tercih etmeniz gerekir. Aracın markası, modeli, türü ve yaşı gibi konular parça seçimlerinde önemli kriterler. Klima filtreleri zamanla aşırı tozlanma ve aşırı kullanım nedeniyle deforme olur. Böyle durumlarda klima filtrelerini değiştirmek gerekir. 

Klima filtrelerinin değişimi sırasında orijinal yedek parça kullanmak büyük bir önem taşır. Orijinal yedek parçalar mutlaka araca uygun olmalı. Aksi halde klimanın randımanı düşük olur. Aynı zamanda klima filtrelerinin de ömrü daha da kısalır. Böyle durumlarda profesyonel bakım hizmeti almak büyük bir önem taşır. Hemen her aracın klima bakımı sırasında orijinal yedek parça kullanımı önemli bir konu. 

Aracınıza için en uygun parçaları LimonOTO’da bulabilirsiniz. Ürünlerimizi incelemek için buraya tıklayın.

klima-filtresi

4 – Aracınızda Klima Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

Aracınızda klima kullanırken dikkat etmeniz gereken birtakım detaylar bulunur. Hemen her aracın klimasının kullanımı sırasında bu püf noktalar performansı artırmaya yarar. Klima kullanımı öncesinde ilk olarak aracın motorun tam olarak ısınmasını beklemeniz gerekir. Klimayı açtıktan sonra kesinlikle aracın camlarını açmamaya özen göstermelisiniz. Dışarıdan herhangi bir hava akımı kesinlikle araç içerisine girmemeli. 

Araç içinde rahat edilebilecek bir hava derecesine ulaşıldığında fanları birinci veya ikinci dereceye almanız gerekir. Fan konumlarını da uygun şekilde ayarlamalısınız. İç ve dış sıcaklık farkına da önem vererek klimayı kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bunun yanında araç içindeki sıcaklık ile dışarıdaki sıcaklık arasında en çok 8-9 derece fark olmalı. Bu şekilde klimadan daha yüksek performans alabilir ve klima ömrünü artırabilirsiniz.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.