Araç Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler | LimonOTO
arac-temizligi
Posted in: Blog

Araç Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç temizliği hemen her araç sahibinin üzerinde önemle durması gereken bir konu. Aracınızın sağlıklı bir şekilde çalışmasının yanında içinde sağlıklı bir şekilde yolculuk yapabilmek de önemli. Bu nedenle hem araç içi hem de dışı temizleme işlemlerinde gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Araç temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler de bu nedenle önemlidir. Bu süreçte özellikle şu detaylara dikkat etmeniz gerekir:

  • Doğru malzemeler seçmeye özen göstermeniz gerekir. 
  • Araç yıkama ya da kaporta temizliği esnasında fırça kullanmamaya özen göstermelisiniz. 
  • Motor bölgesini yıkamamaya dikkat etmelisiniz. 
  • Yüksek basınçlı suyu mutlaka dikkatli bir şekilde kullanmalısınız. 
  • Gereksiz olarak kimyasal kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Bu detayları göz önünde bulundurduğunuzda aracınızın temizliğini kısa sürede ve derinlemesine yapabilirsiniz. 

 

Aracınızı Ne Sıklıkla Temizlemelisiniz?

Araçlarda temizleme işlemlerinin periyodik bir düzende olmasına dikkat etmeniz gerekir. Arabanızı kullanmasanız dahi durduğu yerde tozdan ve mevsim şartlarından dolayı kirlenecektir. Bu nedenle ortalama olarak 2 haftada bir mutlaka genel bir temizleme işlemi yapmanız gerekiyor. Kış aylarında yağmurlu havalar nedeniyle araba yıkama işlemini seyrek bir şekilde yapsanız da yaz aylarında bu durum daha da önemsenmeli. Bunların yanında araç içi temizliğine de gereken önem verilmeli

İlginizi çekebilir: Aracınızın Klima Ömrünü Uzatacak 4 Yöntem

Kullanacağınız Malzemeleri Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

arac-temizlik-malzemeleri

Araç temizleme işlemleri sırasında doğru malzeme seçimi oldukça önemli. Temizleme işlemine başlamadan önce mutlaka aracınız için en uygun olan solüsyonları tercih etmeniz gerekiyor. Araçlar için en uygun olan kimyasallar temin edilmeli. Eğer çok gerekli değil ise kimyasal kullanmaktan kaçınmalısınız. 

Temizlik maddeleri aracın içinde ve dışında kullanılacak olanlar 2 genel gruba ayrılır. Aracın dışında kullanılacak malzemeler jant temizleyici ve kaporta temizleyici ürünlerdir. Bu ürünler jantlarda oluşan ağır lekeleri araca zarar vermeden temizlemede işinize yarar. Kaporta için özel olarak üretilen solüsyonlarda boyaya zarar vermeden aracın parlak ve temiz bir görünüm kazanmasını sağlar. 

Aracınızın içini temizlemek için ise yine birtakım malzemelere gereksinim duyulur. Koltuklar ve plastik parçalar için ayrı temizlik ürünleri kullanmaya dikkat etmelisiniz. Koltuklar için kumaş ve deri yüzey temizleyici ürünler kullanılmalı. Plastik alanlar için ise renk attırmayan ve plastiğe zarar vermeyen solüsyonlar tercih edilmeli. Camların temizliğinde özel cam solüsyonları kullanılmalı. Net ve lekesiz görüntü elde edeceğiniz ürünlere yer vermelisiniz.

Temizlik ürünlerini incelemek için tıklayın.

Araç Dış Temizliği Nasıl Yapılmalı?

arac-dis-temizligi

Araç dışı temizliği sırasında kaportaya ve jantlara zarar vermeyecek şekilde ürünlerin kullanılmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Aracın modeli ya da markası ne olursa olsun fırça kullanmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Fırçalar araçların kaportalarında ciddi anlamda çiziklere neden olabilir. Böyle durumlarda sert fırçalar yerine aracı otomatik yıkama istasyonlarında yıkatabilirsiniz. 

Kendiniz yıkamak istiyorsanız yumuşak sünger yardımı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yıkama işlemlerini tamamladıktan sonra da mikro fiber bez yardımı ile aracın dışındaki fazla suları temizleyerek leke yapmasını önlemelisiniz. 

 

Araç İç Temizliği Nasıl Yapılmalı?

arac-ic-temizligi

Araç iç temizliğinde ise yine uygun şekilde solüsyonlar tercih etmeniz gerekir. Ayakların basıldığı alanlarda biriken tozları elektrikli süpürge yardımı ile çektirmelisiniz. Paspasları yıkayarak kurutmalı ve sonra yerine almalısınız. Direksiyon kolu, torpido gözü, koltuklar ve köşeleri olmak üzere tüm alanları silerek tozundan arındırmalısınız. Bu işlemler sırasında koltuklar ve plastik alanlar için ayrı temizleme ürünleri kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. 

Bakmak isteyebilirsiniz: Würth Araç İçi Temizleme ve Köpük Temizlik Spreyi

Araç Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Motor temizliği aracın yüksek performans ile çalışmasında en etkili konular arasında yer alır. Araç temizleme işlemleri sırasında kesinlikle motoru yıkamamalısınız. Bu süreçte motor parçalarına giren sular birtakım arızalara yol açabilir. Böyle durumlarda motor temizleme spreyi yeteri kadar işinizi görecek bir ürün. Özel solüsyonlar yardımı ile motorun kısa sürede temizlenmesi sağlanabilir.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, ya da bizimle buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.